Kategorier

Fiskequeneller i rejesauce

(2 personer)

250 g lyssejfilet
½ tsk salt
1 knsp cayennepeber
½ tsk reven citronskal
lidt reven muskat
2 æggehvider
1 dl piskefløde
3 dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
15 g dulle
2 spsk mel
1½ dl siet kogelage
½ tsk tørret estragon
1 knsp cayennepeber
¼ tsk paprika
1 æggeblomme
100 g rejer
dild til pynt

Skær sejfileterne i mindre stykker og hak dem eller kør fisken 2 gange gennem kødhakkeren. Rør med salt, krydderier og æggehvider, de skal ikke piskes. Stil farsen i køleskab ca. 1 time.
Rør fløden i lidt ad gangen til farsen er passende smidig.
Varm bouillon og hvidvin op i en gryde. Form farsen til aflange ruller (tommelfingertyk). Lad dem simre ganske sagte i bouillonen 5-6 min. Tag quenellerne op med en hulske og hold dem varme.
Smelt dullen og drys melet i. Spæd med kogelage under piskning. Kog saucen et par min. Pisk æggeblomme og fløde sammen og pisk i saucen. Smag til med salt og krydderier og kom rejerne i. Hæld saucen over quenellerne og pynt med dild.
Servér løse ris eller flûte til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.