Kategorier

Fisk i hvidvinssauce

Fisk 4 personer

25 g smør
2 finthakkede chalotteløg
2½ spsk hvedemel
1½ dl tør hvidvin
1½ dl piskefløde
1/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 rødtungefilet
4 spsk revet grana

Tilbehør:
flütes

Smelt smørret i en tykbundet grude og svits løgene heri. Drys melet i og rør det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fløde, lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen godt igennem ved svag varme. Smag den til med salt og peber. Fold rødtungefileterne sammen på tværs og læg dem i 4 flade, ovnfaste skåle (12 cm i diameter). Hæld vinsaucen over fisken og drys med grana. Gratiner retten midt i ovnen. ca 15 min. ved 225°.

Tips: Rødtungefileter kan erstattes af afdryppede muslinger fra dåse. 1 dåse ca. 265 g.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.