Kategorier

Fisk i gratinsauce

(5-6 personer)

8-12 fiskefileter (skrubbe, torsk, sej, rødfisk, forel, rødspætte eller laks)
salt og peber
1 citron
dulle
mel
1 ds. aspargessnitter
250 g champignon i kvarte
1 spsk dulle
1-1½ spsk mel
1 dl hvidvin
lidt aspargesvand
1-2 dl piskefløde
reven ost

Drys fileterne med lidt salt, stænk med citronsaft og læg dem køligt 10 min. Vend fileterne i mel, krydret med salt og peber. Rul sammen om 3-4 aspargessnitter fra halespidsen og med kødsiden udad. Læg i ovnfast fad.
Rist champignoner i dulle, drys mel over og spæd med hvidvin, aspargesvand og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce. Kog op og smag til med salt, peber og citronsaft. Kom de resterende asparges i og hæld over fisken.
Drys med reven ost og sæt i ovnen 15 min ved 225-230º.
Server med ris og flûte til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.