Kategorier

Filoni

2½ dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olie
4 dl pastamel
4¾ dl almindeligt hvedemel

Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt salt, olie og de to slags mel, hold som sædvanlig lidt tilbage. Ælt dejen sej og blank på køkkenbordet med resten af melet, den må endelig ikke blive for fast. Jo mere du ælter, jo bedre bliver brødet.
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og form den til et aflangt ret tyndt brød, dog ikke længere end bagepladen. Spids brødet til i enderne, så det får den karakteristiske filoni-facon, og lad det efterhæve tildækket 20 min. på pladen.
Rids brødet ret dybt med en skarp kniv og pensl det med vand. Bag filonien gylden og sprød i 20-25 min ved 225º på nederste ovnrille.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.