Kategorier

FILONI

Filoni er et snoet tilspidset brød, der har sprød skorpe.

Der anvendes :
3 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. olie
ca. 400 g pizzamel

Fremgangsmåde :
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt og olie og de to slags mel og ælt dejen sej og blank på køkkenbordet. Jo mere dejen æltes, jo bedre bliver brødet. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted ca. en time.

Ælt dejen let igennem og form den til et aflangt ret tyndt brød. Sno brødet, spids det til i enderne og lad det efterhæve 20 minutter på pladen. Rids brødet ganske let med en skarp kniv og spray det med vand, lige inden det sættes i ovnen – og når halvdelen af bagetiden er gået. Bag brødet 20-25 minutter ved 225 grader på nederste ovnrille.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>