Kategorier

Festlig ostekage

12 personer

Bunden:
12 Digestive kiks
60 g diætmargarine (40 % fedt)

Fyld:
300 g knust ananas (eller 450 g hindbær eller jordbær) – gem lidt til dekoration
120 g blød flødeost
240 g kvark
4 tsk vaniljepulver
3+1 dl mælk
6-7 blade husblas
2 spsk citronsaft
25 g Maizena
1 æg
Hermesetas Dryslet efter smag og behag

Bunden: Kiksene smuldres, hakkes sammen med fedtstof og trykkes ned i en pieform eller springform. Stil den koldt mens du blander fyldet.

Fyldet: Rør kvark og flødeost sammen til det er jævnt. Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm 3 dl mælk op til kogepunktet. Pisk Maizena i og lad det koge igennem under stadig omrøring i 3-4 minutter. Tag gryden af pladen, rør citronsaft og æg i. Varm det op igen men det må ikke koge. Tryk husblassen af for vand og pisk det ned i blandingen. Lad det afkøle. Pisk 1 dl kold mælk i blandingen til og pisk det skummende. Smag til med vaniljesukker og Hermesetas Dryslet og lad det stivne 3-4 timer i køleskab. Før servering: Bred ananas/bær ud på bunden, hæld fyldet over og pynt med lidt ananas/bær.

Kilde: “Hermesetas Den nye kogebog”, 1995 – Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.