2 avocadoer
1 æggeblomme
¾ dl Hermesetas Dryslet
1½ dl piskefløde
1 æggehvide
2 spsk balsamineddike
1 spsk mandellikør eller 2 dråber bittermandelolie
Sovs:
250 g hindbær eller jordbær
1 dl Hermesetas Dryslet
Del avocadoerne og fjern stenene. Skrab forsigtigt frugtkødet ud af skallen og mos det. Pisk Æggeblommen med Hermesetas Dryslet. Bland flødeskum i den piskede æggeblomme, tilsæt avocadomos, krydderier og den stiftpiskede æggehvide. Fyld det i de tomme avocadoskaller, dæk til med f.eks. folie og sæt dem i fryseren. Man kan også fylde små bageforme af metal med parfaiten. Sovsen tilberedes ved at blande bær og Hermesetas Dryslet i f.eks. en blender. Cirka 15 min. før serveringen tages parfaiten op af fryseren. Vend parfaiten ud på en tallerken og hæld sovsen over. Pynt evt. med frisk frugt.
Kilde: “Hermesetas Den nye kogebog”, 1995 – Thomas Broch