Kategorier

Avocadoparfait

2 avocadoer
1 æggeblomme
¾ dl Hermesetas Dryslet
1½ dl piskefløde
1 æggehvide
2 spsk balsamineddike
1 spsk mandellikør eller 2 dråber bittermandelolie

Sovs:
250 g hindbær eller jordbær
1 dl Hermesetas Dryslet

Del avocadoerne og fjern stenene. Skrab forsigtigt frugtkødet ud af skallen og mos det. Pisk Æggeblommen med Hermesetas Dryslet. Bland flødeskum i den piskede æggeblomme, tilsæt avocadomos, krydderier og den stiftpiskede æggehvide. Fyld det i de tomme avocadoskaller, dæk til med f.eks. folie og sæt dem i fryseren. Man kan også fylde små bageforme af metal med parfaiten. Sovsen tilberedes ved at blande bær og Hermesetas Dryslet i f.eks. en blender. Cirka 15 min. før serveringen tages parfaiten op af fryseren. Vend parfaiten ud på en tallerken og hæld sovsen over. Pynt evt. med frisk frugt.

Kilde: “Hermesetas Den nye kogebog”, 1995 – Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>