Kategorier

Engelske muffins

Ca. 16-18 stk.

Skal du kun bruge halvdelen af portionen til gæster, så rør alligevel hele portionen. Bag af den, hvad du skal bruge, og lad dejen stå og vente til senere, hvor du kan bage resten af dejen. Det gør ikke noget, selv om der er bagepulver i.

150 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
2 strøgen tsk bagepulver
60 g rosiner eller hakket chokolade

Anvendes rosiner, smager det godt, hvis du også kommer revet skal af 1 citron eller appelsin i dejen.

Du rører smør og sukker skummende, heri piskes de hele æg, og til sidst røres mel med bagepulver, frugtskal og rosiner eller evt. hakket chokolade i. Dejen fordeles enten i papirforme (usmurte) eller i aluminiumsforme, der er letsmurte, eller evt. i de særlige muffinsforme, der også skal smøres. Kagerne bager på en rist eller på en plade på nederste rille ved 200-220° i 15 min. Afsvaler lidt i formene, og tages så nemt ud eller serveres i papirformene. Muffins kan fryses, tø op og lunes ved 200° i 6 min. i ovnen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>