Bublanina
180 g Jyttemel fra Irma (Glutenfri melblanding)
80 g smør
2 æggeblommer
2 æggehvide
100 g sukker (melis)
1 spsk bagepulver
5-7 spsk sødmælk (økomælk)
200 g kirsebær (Moreller)
Dejen kan laves i en blender. Smør & sukker blendes i blenderen. Blend æggeblommerne i én ad gangen og herefter skiftevis mælk og mel blandet med bagepulver. Pisk hviderne meget stive (det kræver tørre redskaber), og bland dem forsigtigt i dejen. Dejen fordeles i en smurt form (f.eks. fransk stor tærteform). De skyllede kirsebær tørres tørre, spredes over dejen og kagen sættes omgående i en forvarmet ovn (180 C) med varm luft i ca. 20-25 minutter.
Servering: Drys event. med lidt flormelis og server kagen, medens den stadig er varm.
Tip: Dæk kagen med creme fraiche.
Kilde: Zuzana Vasa