Kategorier

Croissanter

14 portioner

25 g Gær
300 g Mel
1 dl Lunkent Vand
175 g Smør
2 Æg
Æg til pensling
1 ts Salt

Gæren udrøres med lunkent vand. Mel, salt og æg tilsættes og dejen slås godt sammen i fadet. Tages ud på bordet og æltes godt igennem evt. med lidt mere mel. Stilles til hævning 30 min. Æltes atter igennem og udrulles på et melet bord til en aflang firkant ca. 60×30 cm. Det kolde smør fordeles i tynde skiver på 2/3 af dejen, 1 cm fra kanten. Dejen foldes sammen, så tredjedelen uden smør kommer i midten. Dejen drejes ¼ omgang og rulles ud igen. Udrulningen gentages 4-5 gange, hvor dejen hvergang drejes 1/4 omgang inden foldning/udrulning. Sidste gang udrulles dejen i en ca. ½ cm tyk og 20 cm bred dejplade. Denne skæres i strimler på ca. 3 cm som snos modsat, formes som hestesko og stilles på meldryssede bageplader. Efterhæver 10-15 min. på et ikke for varmt sted. Pensles med sammenpisket æg og bages ved ca. 225 grader midt i ovnen i ca. 10-15 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>