Kategorier

Æbletærte

Dej:
200 g smør
2 spsk sukker
1 æg
4 dl mel
smør til formen

Fyld:
100 g marcipan
50 g smør
2 æg
1 spsk maizenamel
1 spsk reven citronskal
3 dl syrlig æblemos
1 dl fin hvid rasp

Serveringsforslag: Servéres varm eller lunken med koldt flødeskum.

Rør fedtstof og sukker luftig. Tilsæt ægget. Bland til sidts melet i og det til en dej. Lad den hvile koldt i ca 1 time. Riv marcipanen og bland den med fedtstof, æg, maizenamel og reven citronskal. Smør en form med løs bund og drys mel i den. Beklæd formen med dejen. Dejen skal gå op langs kanten. Læg æbelemos og rasp lagvis i formen. Bred marcipandejen over glat overfladen. Bag tærten ved 200 grader i ca 25 min, til den har fået en fin farve, og dejen virker gennembagt og fast. Sænk temperaturen til 175 grader og lad tærten stå et øjeblik i ovnen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.