Kategorier

Cebiche, marineret fisk

Mexicansk, fisk, appetizers 8 personer

450 g torsk eller kullerfilet
1 mellemstort løg i tynde skiver
1 saft af appelsin
5 saft af limefrugt eller citron
4 spsk olivenolie
3 spsk tomatketchup
1 tsk Worcestershiresauce
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
1/4 tsk friskkværnet sort peber
3 dl Salcita de Jitomate

Pynt:
avocadoskiver

Fjern omhyggeligt små ben i fiskefileterne, og skær dem i mundrette stykker. Læg stykkerne i et dybt fad sammen med løgskiverne. Hæld friskpresset appelsin- og lime- eller citronsaft over og sørg for, at al fisken er rigeligt dækket. Læg låg eller alufolie over, stil fadet i køleskabet og lad fisken marinere natten over eller minimum 3 timer. 1 time før retten skal serveres, tilsættes de øvrige ingredienser. Rør godt rundt og lad retten marinere videre til den skal spises. Fisken vil være blevet “kogt” i den syreholdige frugtsaft og skal være hvid, ikke gennemsigtig. Den marinerede fisk serveres kold, evt pyntet med avocadoskiver og med små crackers til.

Kilde: Lars Olesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.