Kategorier

Berlinerrullen

225 g mel
60 g smør
60 g sukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
1 æg

Fyld:
4 æbler skåret i tynde flager
2 spsk rasp
2 spsk sukker
2 spsk rosiner blødgjort i vin
1 tsk kanel
reven skal af 1 citron
1 spsk halvsmeltet smør

Pynt:
Kanel
sukker
snittede mandler

Smør, sukker og og æg røres godt sammen. Fløden kommes i, og mel og bagepulver tilsættes lidt af gangen. Dejen æltes godt og kommes på pergamentpapir eller bagepapir, der er drysset med mel. Dejen rulles ud til en stor tynd flade og penseles med smør, hvorefter fyldet fordeles jævnt over dejen. Det hele rulles sammen som en roulade, der pensles med fløde og drysses med kanel, sukker og snittede mandler. Bages på ovnens midterste rille ved 225 grader i ca 30 min. Ovnen skal være forvarmet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.