Kategorier

Berliner-pfannkuchen

Bagværk, kage 15 stk

25 g gær
1½ dl lunken vand
1 spsk sukker
50 g margarine
1 æg
1 æggeblomme
250 g mel

Fyld og pynt:
Tykt hindbær marmelade
1 æggehvide
Sukker til rulning

Gæren udrøres med lunken vand, margarine, sukker, æg og mel tilsættes, dejen arbejdes igennem med hænderne. Sættes til hævning til dobbelt størrelse, æltes let igennem.

Rulles ud med lidt mel på bordet med en kagerulle. Udstikkes med et ølglas, til runde kager, disse pensles med æggehvide i kanten, og på den ene lægges en klat syltetøj. Den anden lægges over og trykkes godt sammen i kanten.

Sæt bollerne til hævning på et stykke bagepapir til de igen er dobbelt så store. Koges lysebrune i friturefedt, der skal være så varm at det syder omkring en tændstik inden kogningen begyndes.

Tages op med en hulske på fedtsugende papir, og rulles i sukker straks derefter.

Minder om denne opskrift:

3 comments to Berliner-pfannkuchen