Kategorier

Banan is

Is dessert, dessert, kim 1 person

750 g bananer
1 citron (saften)
200 g sukker
4 dl vand
2 spsk rom
6 dl fløde

Pil bannanerne, hak den groft og smid dem i en blender, tilsæt saften fra en citron. Det hele puréres.

2 dl vand kommes i en gryde, og tilsættes 200 g sukker. Når sukkeret er opløst bringes det i kog og koges ind i ca. 3-5 minutter til det danner en tyk sirup.

Tilsæt 2 dl kold vand og 2 spsk. Rom. Der røres og det blandes nu sammen med den purerede bannamasse og røres grundigt.

5-6 dl fløde piskes for sig, og foldes(*1) i blandeningen.

Det hele stilles i fryseren, det anbefales at tage blandninge ud med regelmæsige mellemrum og rørrer i den indtil den er stiv.

(*1) foldes betyder at man med en ske forsigtigt tager og nærmest vender massen, man må ikke piske det sammen som man normalt vil gøre.

Kilde: Kim Lykkegaard 30-04-1997

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.