Kategorier

APPELSINKAGE MED CHOKOLADETRØFFEL

Der anvendes:

Dej af:
2 appelsiner
6 æg
150 g smuttede mandler
225 g sukker
1 tsk. bagepulver

Chokoladetrøffel af:
125 g mørk chokolade
75 g smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
25 g sukker
 
Fremgangsmåde:
1 : Appelsinerne vaskes og koges et par timer i en gryde, indtil et sugerør går glat igennem skallen.

2 : Mandlerne hakkes i en food-processor. Appelsinerne skæres i kvarter (med skræl) og hakkes med. Æggene hældes i, og til sidst tilsættes sukker blandet med bagepulver.

3 : Dejen hældes i en velsmurt springformen og bages ved 180 grader i knap en time. (Stik i den med en bagepind og se om der følger dej med ud).

4 : Trøffelmassen : Smelt chokoladen og pisk blødt smør og æggeblommer i. Hviderne piskes stive med sukkeret og vendes forsigtigt i chokolademassen. Trøffelmassen hældes over kagen (som er kølet ned, men stadig er i formen), og kagen stilles køligt indtil servering.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.