Kategorier

Andelår med kartofler og linser

2 andelår
200 g løg
600 g kartofler
100 g linser
3 laurbær
2 fed hvidløg
1 øl, f.eks. skibsøl, mørk/lys Gambrinus, påskeøl
½ liter vand
salt, peber
evt. hakket persille

Del andelårene i to. Del herefter overlårene i to ned langs benet. Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i halvgrove stykker. Hak hvidløget fint. Brun lårstykkerne i en gryde. Kom løg, laurbær og hvidløg ved. Krydr med salt og peber. Tilsæt efter et par minutter øl og vand. Kog op og kog videre ca. 1½ time under låg til lårene er møre. Kom linserne og kartoflerne i grove tern ved og kog videre uden låg. Retten jævner let, og kartoflerne er møre.

Anret på tallerkner og kom evt. persille på toppen.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.