Kategorier

And à la Apicius

(4 pers)

2 velnærede ænder
smør til stegning
salt og peber

Sauce:
ca. 1 liter vand
10 stødte hvide peberkorn
1 tsk hakket løvstikke
1 tsk sellerifrø
10 stødte korianderfrø
1 spsk frisk mynte
5 dadler uden sten
1 spsk honning
lidt vinaigre
salt
1 dl sukkerfri druesaft
1 spsk fransk ennep

Tilbehør:
daddelpuré smagt til med fintstødt kommen

Tag ænderne ud og gnid dem med salt og peber ind- og udvendigt. Brun dem i smør på en stor pande. Sæt ovnen på 200 grader. Steg ænderne en halv times tid – de sidste 5 minutter med åben ovnlåge. Tag ænderne ud, og lad dem køle af. Skær brystkød og lår af ænderne. Læg dem tildækket i køleskabet. Hug andeskrogene i stykker, og læg dem i en stor gryde. Der hældes vand på til det dækker helt. Kog op, og skum fedtet af. Tilsæt peber, løvstikke, sellerifrø, korianderfrø, mynte, dadler og honning. Kog for svag blus i 2 timer. Si saucen og smag den til med vinaigre, salt, druesaft og sennep. Kog 12-14 dadler, tag stenene ud, og passer frugten gennem en sigte. Smag til med fintstødt kommen. Form 4 boller af puréen. Varm andelår og brystkød forsigtigt i ovnen under smørsmurt pergamentpapir.

Kilde: “Alt om Mad” nr. 4 1995

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>