Kategorier

Anadama Bread

2 stk.

Det fortælles, at engang i det 19. århundrede i staten Massachusetts var en fisker blevet træt af sin kones evindelige majsgrød og sirup. En dag smed han en portion hvedemel og lidt gær ned i sin kones fantasiløse anretning og satte hele blandingen i ovnen. Da brødet var bagt færdigt, mumlede han: Anna, damn her. – Heraf Anadama bread. Opskriften har dog ændret sig noget, siden den vrede fisker bagte sit første brød.

½ liter vand
75 gram gult majsmel (ikke stivelse eller Maizena)
1 pakke gær
1 dl sirup
2 tsk salt
1 spsk smør eller plantemargarine, smeltet
650 gram hvedemel

Kom majsmelet i en stor bageskål. Bring ½ liter vand i kog. Hæld det ned til majsmelet og rør rundt i blandingen, så der ikke danner sig klumper i den. Lad denne blanding stå en halv time. Opløs gæren i 1 dl lunkent vand. Kom sirup, salt, smør og gær i majsblandingen. Tilsæt hvedemelet og rør grundigt. Kom dejen i to smurte sandkageforme og lad dem hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse et lunt sted, dækket af et viskestykke. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50 minutter. Tag brødene ud af formene og afkøl på en brødrist.

Kilde: Karen-Lis Svarre & Stig Andersen: Den Amerikanske Kogebog

Bjørn F. Kroghsbo

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.