Kategorier

Amerikanske majssuppe

Tid: Ca. 50 min.

(4 personer)

3 små kartofler
5 dl vand
1/2 tsk. salt
1 løg
2 spsk. smør eller margarine
1 pk. dybfrosne majs (225 g)
2 spsk. strimler rødpeberfrugt
6 dl mælk
ca. 1 tsk. mild paprika
salt
peber

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm store terninger.
Læg kartoffelterningerne i kogende saltet vand i en suppegryde.
Kog kartoflerne for svag varme under låg i ca. 10 min. indtil de er møre.

Skræl og hak løget imens. Svits det i fedtstoffet nogle minutter.

Når kartoflerne er kogt færdige, blandes løg, majs, peberfrugtstrimler og mælk i gryden.

Smag til med paprika, salt og peber.

Lad suppen snurre under låg i ca. 20 min., indtil den bliver noget tykkere.
Hvis man vil have en kraftigere smag, kan man blot tilsætte mere krydderi.

Servér straks suppen. Der gives rugbrød med smør og ost eller flûtes med hvidløgssmør til.

IKKE FRYSEEGNET.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.