Til 4 personer
ca. 330 g mel
210 g margarine
220 g sukker
½ tsk salt
6-7 sure madæbler
½ spsk kanel
Bunden: 140 g margarine røres blødt. 225 g mel sigtes heri. ½tsk salt tilsættes, rørres sammen med vand(4-5 tsk), nok til lige at holde sammen på dejen. Bunden af en springform dækkes med denne dej.
Fyldet: De skrællede æbler skæres i små stykker. Drysses med 120 g sukker, 2 spsk mel og ½ spsk kanel. Vendes så alle stykkerne dækkes. Lægges i springformen.
Toppen: 100 g sukker og 100 g mel blandes. 70 g margarine hakkes heri. Blandes til en smuldredej med el-pisker(brug ikke fingrene), drysses over æblerne.
Bages i ovnen ved 200 grader i 40-60 minutter. Serveres lunken eller kold. Flødeskum eller is passer godt hertil.