Kategorier

Æblebeignets

4 faste syrlige æbler
2 dl hvdemel
1 dl vand
1 ½ spsk smeltet smør
1 æg olie til friturestegning

Skræl æblerne og stik kernehuset ud. Skær dem derefter i skiver(så man får hullet i midten), ca 1 cm tykke. Kom melet i en skål og pisk vand og smeltet fedtstof i. Del ægget og rør blommen i dejen. Pisk æggehviden til hårdt skum og vend den i dejen. Varm olien op til 180 grader. Du kan kontrollere temperaturen ved at komme en lille bid franskbrød i, hvis den bliver brun på 30 sek, så er olien klar. Dyp æbleringene i dejen og steg nogle stykker ad gangen i olien, til de er lysebrune. Ca 2 min på hver side plejer at være tilpas. Lad ringene dryppe af på noget køkkenrulle, drys flormelis over og servér dem med det samme.

Tips: Æblebeignets er bedst, når de er nybagte og varme.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>