Kategorier

Islagkage á la Fyrst Püchtler

Min. 16 portioner

Denne islagkage er et imponerende syn, når den serveres og udskæres. Råder man kun over én springform (22-24 cm), kan den laves over flere dage, og de enkelte lag tages ud af springformen og pakkes ind til kagen sammenlægges.

Chokoladeis:
3 store æggeblommer (salmonellafri eller frosne blommer)
75 g hasselnødder
40 g sukker
4 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
1 lagkagebund

Vanilleis:
3 store æggeblommer (salmonellafri eller frosne blommer)
100 g blød nougat
40 g sukker
4 dl piskefløde
1½ tsk vanillesukker
1 lagkagebund

Jordbær eller hindbæris:
400 g frosne jordbær eller hindbær
2½ dl piskefløde
2 æggehvider
100 g sukker
2 lagkagebunde

Pynt:
3 dl piskefløde
1½ spsk sukker
2 æggehvider
½ tsk vanillesukker

Chokoladeisen: Smelt chokoladen i vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret og rør den lunkne chokolademasse i. Pisk fløden, vend den i cremen sammen med de hele nødder. Læg en lagkagebund i springformen (hvis den ikke passer, så skær den til). Fordel ismassen ovenpå bunden, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.

Vanilleisen: Pisk æggeblommer med sukker og vanille. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med terninger af blød nougat. Læg en lagkagebund i springformen, og fordel ismassen over. Frys i mindst 4 timer.

Jordbær- eller hindbærisen: Tø 250-300 g bær op og purér dem i blenderen, eller med piskeris sammen med sukkeret. Pisk først æggehviderne stive, så fløden, vend flødeskummet i puréen og bland til sidst æggehviderne i. Læg en bund i springformen, fordel halvdelen af ismassen ovenpå, læg resten af de frosne bær på og dæk med resten af massen. Læg den sidste bund forsigtigt ovenpå og frys.

Nogle timer før brugen lægges kagen sammen. Chokoladeisen i bunden, vanilleis i midten og frugtisen på toppen. Tryk forsigtigt med flad hånd. Skær en papplade og sæt kagen på den.

Pynten: Pisk æggehviderne stive, pisk fløden sammen med sukker og vanille. Bland og smør blandingen med en paletkniv jævnt ud over kagens sider og top. Stil kagen tilbage i fryseren, så pynten kan fryse.

Servering: Tag islagkagen ud af fryseren 1/2 time før den skal serveres. Streg evt. kagen på toppen med kniven, således at der bliver 16 stykker. Der kræves en god stor køkkenkniv for at skære kagen ud, men se, hvilke pragtfulde farver, der åbenbarer sig i de enorme stykker, når de lander på tallerkenen. Velbekomme.

Kilde: Jørgen Markman

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.