Kategorier

Æbler og bær med mandellåg

1 kage

Mandellåg:
6 Æggehvider
3 Håndfulde mandler el. nødder
6 spsk Flormelis

Fyld:
1 kg Æbler, syrlige
250 g Brombær eller andre bær
Sukker
2 dl Vand
½ Vanillestang
4 spsk Sukker

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og pisk igen, til det bliver som flødebollecreme. Rist mandler eller nødder i ovnen ved 200°, til de begynder at få brune kinder. Hak dem halvfint og bland dem i flødebollecremen. Æblerne skæres i kvarter og udkærnes. De skal ikke skrælles. Kom dem i en gryde med vandet og den halve vanillestang skåret i tynde ringe. Lad det koge ved svag varme til æblerne har opgiver ævret og er helt døde. Rør en lille smule sukker i,2-3 spsk.,alt efter hvor søde æblerne er.Det skal lige akkurat ikke være surt. Bred mosen ud i et stort fladt smørsmurt ildfast fad. Drys med bærrene og sukkeret. Bred æggehvidemassen udover i et jævnt lag. Bag hele molevitten ved 125° i 1 – 1 ½ time. Det eneste der skal ske inde i ovnen er at hviderne tørrer ud til en slags makron.Det gør ikke noget hvis man spiser flødeskum til.

Kilde: Plum & Simonsen,”Barnemad-spisebog for voksne”.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.