ørred til 4 personer
3 gulerødder
2 fennikel
300 g blomkål
300 g broccoli
1 kålrabi
250 g smør
20 g persille
20 g dild
1 citron
2 laurbærblade
2 nelliker
1½ dl tør hvidvin
1 bdt. persille
salt og peber
2 dl fløde
Ørrederne skæret i filet, benene koges i 15 min i ½ liter koldt vand til fiskefond. Gulerødder og kålrabi skæres i passende størrelse og koges kort op. Broccoli og blomkål skæres ud i buketter, squash skæres i passende størrelse og lægges sammen med de andre grøntsager i en pose formet af bagepapir smurt med smør.
Bages i ovnen ved 180º. I 15 min.
Fennikel koges til de stadig er lidt sprøde – ca. 4-6 min.
Ørrederne pocheres i en lage af fiskefond, hvidvin, 1 citronskive, lidt dild, 2 laurbærblade og 2 nelliker.
Ørrederne må ikke dækkes mere end halvt.
Lagen fra pocheringen af fisken og 1 dl. Hvidvin koges lidt ned, tilsættes så fløden, og bringes med maizena til passende konsistens. Den hakkede persille kommes i, saucen blendes og smages til med salt og peber.
Serveres med ris.