Kategorier

Æbleskiver

(ca. 30 stk)

240 g (4 dl) mel
1 tsk reven citronskal
½ tsk natron
1 spsk sukker
¼ tsk salt
ca. 4 dl kærnemælk
3 æg
50 g smeltet smør
palmin eller olie til bagning
flormelis

Hæld væske og øvrige ingredienser i et blenderen, undtagen æggehviderne. Blend i 2 min., eller pisk alle ingredienser til en tyk jævning.Lad dejen hvile ½ time.
Pisk hviderne meget stive. Vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.Smelt palminen til bagningen.Varm æbelskivepanden op. Hæld 1 tsk smeltet fedtstof i hvert hul. Fyld hullerne ¾ med dejenBag æbleskiverne ved jævn varme. Vend dem med en kødpind, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune.
Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.Tag dem af panden og hold dem varme. Drys sigtet flormelis over.
Spises med syltetøj, frugtmos eller appelsinsovs
HUSK LINK TILBEHØR

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.