20 g gær
1½ dl koldt vand
2 æggeblommer
½ tsk salt
1½ spsk sukker
15 g smør eller margarine
300 g mel
325 g margarine.
150 g marcipanmasse
ca. 2 spsk vand
ca. 1 dl marmelade eller frugtmos
æg til pensling
50 g mandler, tesukker.
Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smuldr de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk. pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm. Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejpladen, bøj de fire dejhjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min.
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag. Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 – 3 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.