Kategorier

Wienerbrødsdej

20 g gær
1½ dl koldt vand
2 æggeblommer
½ tsk salt
1½ spsk sukker
15 g smør eller margarine
300 g mel

325 g margarine.

150 g marcipanmasse
ca. 2 spsk vand
ca. 1 dl marmelade eller frugtmos

æg til pensling

50 g mandler, tesukker.

Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smuldr de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk. pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm. Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejpladen, bøj de fire dejhjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min.
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag. Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 – 3 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.