Kategorier

Vildænder

4-6 personer
 
2 vildænder
ca. 150 g spæk
50 g smør/margarine
2 dl mælk
2 dl fløde eller creme fraiche
suppe eller sky
ca. 3 spsk. mel
kulør
ribsgele
salt og peber

Vildænderne flås eller plukkes. De rensede fugle kan lægges i mælk eller kærnemælk, før de ombindes med spæk og brunes i fedtstoffet i gryde. De kan desuden fyldes med rå, skrællede kartofler, der vil tage noget af evt. transmag. Når ænderne er brunede, hældes lidt mælk, fløde og suppe ved, og de steges under lågh ved meget svag varme ca. 1½ time. Sovsen jævnes eller afbages, smages til med gele og blankes af med koldt smør til sidst. Vildænder kan evt. steges i en brun sovs, som afbages i fedtstoffet, når ænderne er brunede. Tag dem op, tilsæt mel og afbag med så meget mælk og flæde, at man får en ret jævn sovs. Tilsæt kulør og smag den godt til, før ænderne lægges i sovsen til færdigstegning. Ved anretning klippes ænderne i 2 eller 4 dele, ryggen kan evt. klippes af. Er fuglene fyldt med kartofler, kasseres disse. Stegte vildænder serveres med kogte eller brunede kartofler og grøn salat, gele, syltede mandarinstykker eller frugtsalat. Lidt flødeskum kan vendes i sovsen til sidst.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>