Kategorier

Valnøddetærte

Kaneldej:
25 g sukker
1 knsp salt
½ tsk stødt kanel
200 g mel
100 g smør
100 g kvark

Fyld:
¼ liter valnøddekerner
¼ liter sirup
65 g farin
2 æg
korn af ½ vanillestang
1 knsp salt
60 g smør

Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor. Tilsæt smør og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle. Dette kan naturligvis også gøres i hånden. Læg dejen i køleskab 1 times tid. Rul tærtedejen ud og beklæd en rund eller aflang form med dejen og forbag den ved 180 grader, 8-10 minutter. Kom alle ingredienser til fyldet i en tykbundet gryde, varm dem under omrøring til smørret er smeltet, men lad dem ikke koge. Hæld fyldet i tærten og bag den færdig ved 180 grader, indtil den bobler og er gylden, 5-8 minutter.

Kilde: Alt for damerne nr. 49, 1995

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>