Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. For at kunne lave den skal du have en cezve, en langhalset kande af fortinnet kobber, aluminium eller emalje. Den fås i mange græske eller tyrkiske forretninger.
Der anvendes : Til 1 lille kop mokka
1 top tsk. meget fintmalet tyrkisk kaffe
sukker efter smag
Fremgangsmåde :
Kom 1 stor tsk. kaffe i en lille portionskande og tilsæt sukker efter smag. Hæld knap 1 mokkakopfuld vand på og rør rundt en gang.
Sæt den lille kande på blusset og bring kaffen i kog ved stærk varme. Derved dannes der skum, og kaffen stiger op i kanden. Tag den væk fra blusset et øjeblik, så mokkaen ikke koger over, og lad skummet få tid til at lægge sig. Kog kaffen op på denne måde endnu 2 gange.
Hæld mokkaen op i koppen og server den straks, mens den er meget varm.