Kategorier

Tante Juljanes æbletærte

150 g mel
1 tsk vanillesukker
2 strøgne tsk bagepulver
100 g smør
1 æg

Alt hakkes sammen til en smidig dej, der lægges koldt i nogle timer. Godt halvdelen af dejen rulles ud, og et rundt, smurt, ildfast fad (ca 22-24 cm) beklædes med dejen, der trykkes godt fast til fadets sider. Så river de 4-5 velsmagende æbler direkte i dejen, og henover kan drysses lidt sukker, evt. blandet med kanel. Resten af dejen rulles ud og lægges over som låg, der lukkes sammen med bunddejen i kanterne. Dejen prikkes med en gaffel. Bages på nederste rille ved 225 grader i 20-25 min. Lav evt. en skabelon med gitterværk, der lægges over kagen, og de drysser sigtet flormelis over. Skøn med flødeskum og dejlig til kaffe. Selve æblekagen kan fryses, tøs op og lunnes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 10 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.