Kategorier

Svenske, stegte saltede sild med porremousse

4 pers.

4 saltede sild

Til panering:
1 æg
rasp
hvedemel
smør til stegning

Serveres med porremousse:
2 porrer
½ dl kaffefløde
1 spsk smør
lidt salt
evt. muskat

Pynt:
hakkede rødløg
De renser spegesildene og lægger dem i koldt vand ca. 12 timer. Tages op, skylles, fileres og skindet fjernes, hvorefter sildefileterne tørres godt.

Parat har De: Det sammenpiskede æg, rasp og mel.

Først lægges sildefileterne i hvedemel, der skal dække godt, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i raspen og så på stegepanden i letbrusende gyldent smør. Ryst panden og steg sildefileterne 3 min. på hver side. Serveres varme med de hakkede rå løg som pynt og en velsmagende porremousse: Hertil skæres de velrensede porrer i mindre stykker, de lægges i kogende vand og småkoger, til de er meget møre, med lidt salt. Tages op uden væde, de hakkes eller blendes og kommes tilbage i gryden med smør, fløde og evt. lidt muskat. Smager frisk og godt til de stegt sild.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>