Kategorier

Strudsesteg med rødvinssauce og champignoner med spinat og pærer

(4 pers.)

1 strudsesteg ca. 800 g
smør til bruning
2 dl rødvin
1/2 dl portvin
5 dl. hønsebouillon
meljævning
kulør
salt og peber

Tilbehør:
500 g champignon
2 pære i både
250 g frisk spinat
olie til bruning
salt og peber
Nye kartofler

Brun kødet på alle sider i fedtstof i en gryde. Tag kødet op og tilsæt rødvin og portvin og kog det ned til det halve. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt hønsebouillon og kog under låg ca. 30 min, til stegen er svagt rosa. Vend stegen af og til. Et stegetermometer skal vise en centrumstemperatur på 57 grader.

Tag stegen op, pak den i alufolie og lad den hvile, mens retten gøres færdig. Skum skyen for fedt, jævn med meljævning og farv med kulør. Smag til med salt og peber og si saucen.

Til tilbehøret skæres champignonerne i skiver. Udkern pærerne og skær dem i både. Rens spinaten og giv den et opkog i saltet vand. Dryp af i sigte. Brun chamoignonerne i olie på panden. Lad pærerne stege med et par min. Vend til sidst spinaten i og smag til med salt og peber.

Skær stegne i skiver og server den med sauce, tilbehør og nye kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.