Kategorier

Stifadho

(Græsk oksekødsgryde, laves også med kaninkød) – 4 portioner

1 kg Oksebov med ben
5 Tomater i både
3 Laubærblade
1 ½ kg Små løg
1 c Vand
1 spsk Eddike
1 c Olivenolie
1 c Rødvin
Nogle peberkorn
1 Kvist rosmarin
Salt og peber

Dette er en græsk oksekødsgryde, men nogle steder laves den også med kaninkød. Kødet skæres i store tærninger. Løgene pilles. Olien varmes, kødet brunes på alle sider, benet lægges i gryden, salt og peber, laurbærblade, løg, rosmarin, tomater, vand og vin tilsættes. Sættes over svag varme og koger ca. 2 timer. Der røres af og til i gryden. Serveres med løse ris eller kartoffelmos. Retten bliver bedre ved længere tids kogning, lige som den heller ikke bliver dårligere af at blive opvarmet og serveret dagen efter – men koges så god igennem.

Kilde: Tavern Nefeli, Panos 24, Planka

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>