Kategorier

Stegt andebryst med rosmarinsauce

Hovedret, Fjerkræ – Personer: 4

4 Andebrystfileter
Salt og peber

Rosmarinsauce:
3 dl Kraftig, lys bouillon
1 pæn stilk frisk rosmarin
1 dl Rødvin
100 g Smør
Rosmarin
Salt og peber
 
Endvidere:
200 g Sukkerærter

Drys andebrysterne med salt og peber. Læg dem først med fedtsiden nedad på panden. Steg dem 8-10 min på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme under folie. Hæld bouillonen på panden og tilsæt den friske rosmarin. Lad det koge sammen for god varme i 4-5 min Si fonden og hæld den tilbage på den rengjorte pande. Hæld vinen på og lad det koge endnu nogle min Pisk smørret i og kog for god varme. Smag til med salt, peber samt lidt rosmarin, friskhakket eller tørret. Giv de nippede sukkerærter et kort opkog i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af inden de serveres. Skær andebrystfileterne i tynd skrå skiver og anret dem portionsvis med saucen og sukkerærterne. Servér f.eks. kartoffel-cocotter til.

Drikkevarer: En god rød Bourgogne som Aloxe-Corton, Gevrey-Chambertin eller Pommard.

Kilde: Hanne Bloch: “Lækker Mad”. Andre Dewald, 15 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>