Kategorier

Helstegt andebryst med fettuccine-pasta og urter

Hovedretter, Fjerkræ, Pasta, Grønt – Personer: 4

250 g frisk fettuccine-pasta
2 Berberi-andebryster
2 spsk vindruekerneolie
40 g porrer
120 g courgette
80 g bønnespirer
100 g sukkerærter
1 fed hvidløg
3 dl Vand
3 spsk japansk soyasauce
1 spsk Maizena

Den friske pasta koges et minut mindre end normalt i rigeligt vand tilsat lidt salt. Andebrysterne ridses på skindsiden på kryds og tværs og brunes på panden i ganske lidt olie – der kommer hurtigt mere fedt fra andebrysterne. De brunes først på skindsiden i ca. 5 min., derefter på kødsiden 3-4 min., så de er rosa indeni. Sættes til side og holdes varmt. Det meste af fedtet på panden hældes ud. Porrerne skæres diagonalt i tynde skiver, courgetten skæres i strimler og sukkerærterne skæres ca. 4 gange igennem på skrå. Hvidløgsfeddet presses og svitses på panden i resten af andefedtet, dernæst tilsættes de øvrige grøntsager, der svitses i et minut. Soyasaucen tilsættes vandet, og maizena røres godt ud heri. Væden hældes over de varme grøntsager og koger med i ca. et minut. Der smages til med salt og peber. Den friskkogte pasta tilsættes og koger med i et minut.

Anretning: Med en meget skarp kniv skæres andebrysterne i pæne tynde skiver lidt på skrå. Placeres på eller ved siden af pastablandingen i en vifteform.

Kilde: “Pasta Basta – anderledes pastaretter”. Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>