Kategorier

Spaghetti med små muslinger

Pasta, middagsret 4 personer

400 g spaghetti
500 g små muslinger (gråmuslinger 1kg friske blåmuslinger kan bruges i stedet for)
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
350 g flåede tomater
1 spsk hakket persille
Salt – friskkværnet peber

Skrub muslingerne grundigt og skyl to – tre gange i frisk vand. Lad dem dryppe af og kassér åbne muslinger. Varm muslingerne i en stor gryde ved moderat varme. Rør rundt. Når skallerne har åbnet sig er de klar. Kassér lukkede muslinger. Tag nogle muslinger i skal til pynt. De øvrige pilles ud af skallerne, som kastes ud. Si muslingesaften. Kog spaghettien. Svits hvidløgene i olie. Når de er ved at tage farve, hældes muslingesaften ved sammen med tomaterne. Smag til med salt og peber. Øg varmen og kog saucen ind til den bliver tyk. Kom muslingerne i og rør godt rundt. Saucen er nu klar til at blive rørt sammen med pastaen. Pynt med nogle muslinger i egen skal.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.