Kategorier

Små mørbradbøffer med løg

2 mellemstore svinemørbrader
salt
friskkværnet sort peber
75 g margarine
4 mellemstore løg
ca 1½ dl god bouillon
lidt piskefløde
evt. et par dråber kulør

Tilberedningstid: 40 – 45 min

Puds mørbraderne af, det vil sige fjern alle hinder og sener. Skær de afpudsede mørbarder i ca. 2½ cm tykke skiver på skrå og tryk dem let med hånden. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun fedtstof på en pande, kom løgskiverne på panden og steg dem gyldenbrune. Tag dem af panden, drys dem med lidt salt og hpld dem varme. Derefter steges mørbradbøfferne i det samme fedtstof for karftig varme, bare et par min på hver side, hvorefter de drysses med salt og peber. Læg mørbradbøfferne på et varmt fad pg fordel de stegt løg over dem.Kog panden af med bouillon, lad pandesaucen koge jævn med lidt piskefløde, smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør. Hæld den færdige sauce over bøfferne.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.