Kategorier

Salpicon de hongos, Marinerede champignoner

Mexicansk, appetizers – 4 personer

2 spsk olie
1 fed hvidløg
225 g champignoner
1 løg, mellemstort
1 gulerod
2 blegselleristængler
1 peberfrugt, grøn
1 chilipeber
½ citron
1 hønsebouillonterning
1 knivspids sukker
1 knivspids friskkværnet sort peber
6 stilke koriander, frisk
100 g fuldfed blød ost

Osten og hønsebouillonterningen kan udelades. Champignonerne skæres i tykke skiver. Løget skæres i skiver. Guleroden rives fint. Blegselleri skæres i skiver. Peberfrugt skæres i strimler. Chilipeberet hakkes fint. Citronen presses for saften. Varm olien i en dyb tykbundet stegepande og sautér det hele hvidløgsfed, til det er mørkgyldent. Tag det af panden og kom i stedet champignonskiver, løg, gulerod, blegselleri, peber og chilipeber på. Sautér alt i 5 min. og tilsæt så citronsaft, smuldret bouillonterning, sukker, sort peber og koriander. Læg låg på og lad retten simre sagte i yderligere 5 min., Hvorefter den stilles til afkøling. På denne måde skal retten serveres kold. Hvis man vil servere den varm, skal osten tilsættes, og retten bruges som fyld i tortillas.

Kilde: Lars Olesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.