Kategorier

Russerdrenge

Kødretter 4 personer

400 g hakket oksekød
2 skiver hvedebrød
1 løg
6 store kartofler
Smør
Edelsüss paprika
Salt – friskkværnet peber

Blød hvedebrødet ud i lidt vand og fjern skorpen.pil og hak løget. Svits det på panden. Bland hakkekødet, brødkrummen og det svitsede løg. Smag til med krydderierne. Form hakkebøfferne og brun dem på begge sider på panden. Anbring de stegte bøffer taglagt i et smurt, ildfast fad. Fordel de skiveskåerne kartofler omkring bøfferne. Start saucen med at smelte smørret i en kasserolle. Tilsæt mel og bouillon. Riv løget og kom det i.smag evt. Til med salt. Tag saucen fra varmen og rør cršme fraechen i og hæld så saucen over bøfferne. Drys med parmesan og rasp, og sæt i fadet i ovenen ved god varme – 200° – et kvarters tid. Russerne drikker postevand til – men har ved festlige anledninger lagt bunden med et tandkrus vodka!

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.