Kategorier

Romerske hakkedrenge

Pasta, oksekød, hovedret 4 personer

1 kg hakket oksekød
250 g tagliatelle
200 g moden gorgonzola
5 spsk smør
Salt – friskkværnet peber
 
Form 5 hakkebøffer af kødet og gem en bid gorgonzola på størrelse med to sukkerknalder i midten af hver. Drys lidt salt over. Smelt et par spsk. Smør på panden og steg bøfferne ved moderat varme – 160° – på begge sider. Vend dem hyppigt, så de kun bliver brune udvendig, mens osten indeni smelter. Det tager et kvarter til tyve minutter. Når bøfferne er stegte, lægges de fire fra på et forvarmet fad og holdes varme. Den femte sønderdeles med spartelen og røres grundigt sammen med pandens fedtstof – yderligere smør kan tilføjes. Den drænede pasta blandes med pandens indhold og serveres straks. Kogt broccoli eller blomkål er velegnet hertil – selvom specielt blomkål ikke er blid mod rødvin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.