Kategorier

Riskage med kirsebærsauce og nøddeknas

2 1/4 dl grødris
1 liter mælk
1 stang vanille
sukker
1 liter piskefløde
8 blade husblas
100 g hakkede mandler
makroner
kirsebær
kirsebærsauce

Nøddeknas:
250 g florsukker
paranødder
valnødder
pistacienødder
pecannødder
hasselnødder

Grødrisen kommes i 2½ dl kogende vand. Koges i 2 minutter under omrøring. Mælken og vanillestangen tilsættes og koges til grød. Grøden hældes i en skål og drysses med sukker.

Piskefløden piskes let (ikke til flødeskum). Husblasen sættes i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Herefter smeltes de opblødte blade i vandbad.

Den kolde grød vendes med mandlerne. Bagefter vendes den med fløden og til sidst tilsættes den smeltede husblas (skal være nedkølet). Hældes i en skål eller et glas, hvor bunden er beklædt med knuste makroner og kirsebær. Afkøles mindst 1 time.

Nøddeknas: Florsukkeret smeltes til karamel og tilsættes ca. 200 g nødder. Hæld karamellen på en olieret pladen og stil den til side, indtil det er stivnet.

Servering: Serveres med varm kirsebærsauce og nøddeknas på toppen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.