Kategorier

Rabarberkompot

½ kg spæde vinrabarber
300 g sukker
½ flækket stang vanille
1 tsk st. ingefær
evt. 1 tsk flydende konserveringsmiddel (Atamon)

Snit de vaskede rabarber i et par cm lange stykker og læg dem lagvis med sukker og vanillestang i en gryde med tyk bund. Sæt gryden i køleskabet og lad rabarberne trække køligt til næste dag, hvor de forsigtigt bringes i kog og småkoger eller simrer i 5-8 min. Fisk vanillestangen op.
Smag evt. kompotten til med ingefær, rør evt. atamon i og lad kompotten afkøle, før den serveres – eller hæld den på rengjorte, varme glad skyllet med atamon og bind til med det samme. Opbevares køligt.
Frisk og lækkert tilbehør, f.eks. til kylling, and eller flæskekød.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>