Kategorier

Rødbedepuré i fløde

(4 personer)

1/2 kg kogte rødbeder
evt. 1 mellemstort syrligt spiseæble
15 g smør
2 tsk mel
fløde
sukker
salt
vineddike eler citronsaft

Gnid skrællen af de kogte rødbeder og riv dem groft (eller kør dem gennem kødhakkeren. Riv det skrællede æble og bland det med rødbederne. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op ved svag varme i 1 minut. Tag gryden af og pisk gradvis de 8 spsk. fløde ind i opbagningen. Bliv ved med at piske i saucen, til den bliver helt jævn og glat. Kom de revne rødbeder og æblet i og smag til med sukker, salt og et stænk eddike eller citronsaft. Lad det hele koge op under stadig omrøren. Hvis puréen er for stiv spædes der med lidt mere fløde. Lad gryden stå over uden låg i endnu et par minutter og rør i den en gang imellem, så er den parat til at servere.

Kilde: Leif Johansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.