Kategorier

Portergryde

4 portioner

300 g skalotteløg
3 spsk majsolie
½ dl mel
½ tsk salt
1 knivsp peber
800 g skært oksekød i terninger
2 spsk majsolie
1 flaske porter
1 oksebouillonterning
1 spsk dijonsennep
2 spsk brun farin
1 spsk timianblade
evt hakket persille til pynt

Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de lige netop begynder at tage farve. Tag dem op. Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom kødterningerne i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien af 2 omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk majsolie. Når kødet er brunet, tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 min. Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.

Servering: Sæt hakket persille på bordet så hver kan tage, hvad de vil. Kartoffelmos eller brød er godt tilbehør.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.