Kategorier

Pompernikler

(6 stænger / 2 plader)

500 g mel
250 g sukker
250 g smør el. margarine
2 æg
1 tsk hjortaksalt
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk kardemomme

Alt æltes sammen og trilles i 6 stænger. Disse pensles med æg, strøs med sukker, kanel og fint hakkede mandler eller nødder. Bages 1/4 time ved ca. 170 grader, og kagerne skæres ud mens de endnu er varme. Kagerne rejses op og tørres ved svag varme ca. 100 grader med åbern ovnlåge.

Servering: Serveres til kaffebord.

Kilde: Gurli Lautrup

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>