Kategorier

Pistaciekarameller

½ liter piskefløde
250 g melis
125 g glykose
200 g hele usaltede pistaciekerner

Rist pistaciekernerne på bagepapir i en 180 grader varm ovn. Hold godt øje med dem – de må ikke blive mørke. Køl derefter pistaciekernerne af og hak dem meget groft.

Kog fløde, melis og glykose under omrøring til det bliver lysgyldent og begynder at tykne. (Sæt evt. en prøve af massen på et smurt stykke bagepapir og se om det har karamelkarakter).

Tag gryden af varmen og vend de ristede pistaciekerner i. Rør lidt og hæld massen på det smurte bagepapir.

Når karamellen er tilpas stivnet, skæres den i passende firkanter. Lad dem tørre i ca. 1 time.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>