Kategorier

Pandekager med fyld

4-6 portioner

Pandekagedej:
200 g mel
3 dl mælk
ca. 1 dl vand
4 æg
½ tsk salt
25 g smeltet margarine
fedtstof til bagning

Kødfyld:
1 dl finhakket løg
ca. 35 g smør/margarine
300-400 g hakket oksekød
200 g bønnespirer
250 g champignon
½ – 1 tsk karry
3-4 spsk kinesisk soya
salt, evt. 3-4 spsk vand

Til gratinering:
3-4 spsk reven parmesanost
30 g smeltet smør

Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk, klumpfri pandekagedej. Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet. Rør dejen igennem og spæd evt. lidt mere væske i, hvis dejen virker meget tyk.
Smelt fedtstoffet til bagningen. Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande. Hæld lidt dej på ved pandeskaftet. Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele panden. Bag pandekagerne lysebrune på begge sider. Lad pandekagerne afkøle. Af denne portion bliver der 10 – 12 pandekager.
Kødfyld: Svits finhakket kød i fedtstoffet, indtil løgene er klare og let gyldne. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig. Tilsæt bønnespirer, rensede skiveskårne champignon, karry og soya. Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet virker tørt. Smag til med salt.
Lad fyldet afkøle lidt. Fordel fyldet på pandekagerne. Fold siderne på pandekagerne lidt ind og tril derefter pandekagerne sammen. Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ildfast fad.
Drys reven ost over og dryp med smeltet smør. Sæt fadet på ovnrist på øverste rille i ovnen ved 225° i 10-15 min.
Servering: Pandekagerne serveres i fadet og dertil tomatsalat.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>