4 personer – Mexicansk, snack
8 majstortillas
olie til friturestegning
1 spsk chiles en vinagre, eller 3 chilipebre, grønne
50 g Cheddarost, lagret
50 g Mozzarella ost
salt
Hvis der benyttes chilæes en vinagre, skal det afdryppes først. Hak chilipebrene/chiles en vinagre fint, riv cheddar- og mozzarella-ost. Skær tortillaerne i 4 dele. Varm olien op til samme temperatur, som til pommes frites. Steg tortillastykkerne, til de er lysebrune. Rør rund i dem af og til, og sørg for, at de alle er jævnt brune over det hele. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir, og drys dem med salt. Tænd for ovnen og varmden op til 150 gr. Læg de stegte tortillastykker på en bageplade og drys dem med hakket chiles en vinagre eller hakkede grønne chilipebre. Bland de 2 slags ost og drys lidt på hver enkelt tortillachip. Sæt pladen i ovnen i 10 min. De færdige Nachos serveres rygende varme.
Kilde: Lars Olesen