Kategorier

“Moderne” havregrynskager

3 dl vand
2 dl rosiner
1 tsk kanel
8 dl havregryn
2 dl sigtet hvedemel
2 dl solsikkefrø
1/4 tsk salt
1/2 dl majsolie
1/2 dl byg malt eller rissirup
1 tsk vanille
saften og revet slak af 1 citron
2 æg

Bring vandet i kog i en lille gryde, tilsæt rosiner og kanel, læg låg på og småkog mens de øvrig ingridienser blandes : I en skål blandes havregryn sigtet hvedemel, solsikkefrø og salt.
I en anden skål blandes majsolie, bygmalt, vanille, citronsaft, citronskal og æg grundigt med et piskeris. Fjern kanelen fra rosinerne, purer rosinerne og deres kogevand i en blender,
tilsæt denne puré til havregrynsblandingen. Ælt derpå havregryns- og olieblandingen grundigt sammen.
Dejen sættes på bageplade med spiseske og bages i forvarmet ovn ved 190 gr i 15 min.
Derpå vendes kagerne og bages endnu 10 min på den anden side eller indtil de er lysebrune.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>